Hoe het Spirit Business Event mij op mijn pad heeft gebracht.

De afgelopen jaren heb ik al veel mensen mogen helpen om lekkerder te leven in een opgeruimde en gestructureerde leef- en werkomgeving. Alleen klopte er iets voor mijn gevoel nog niet. Ik stagneerde en ik zocht overal informatie, had al veel geld geïnvesteerd in VIP-dagen van verschillende businesscoaches, volgde webinars en nieuwsbrieven van diverse ondernemers om te kijken hoe ik het zou moeten aanpakken om te kunnen groeien. 

Op een gegeven moment zag ik een bericht voorbij komen van het Spirit Business Event op 11 en 12 november 2015. Mijn gevoel zei dat ik hier bij moest zijn. Waarom? Geen idee… Ik schreef me in en boekte een hotel. 

Afgelopen week vond het Event dan eindelijk plaats. Met 300 vrouwen en een paar mannen werden we 2 dagen ondergedompeld in spiritualiteit, muziek, zelfinzicht en zakelijke strategieën. 

Gedurende dit Event heb ik veel mensen mogen ontmoeten, waaronder de organisatoren Simone Levie en Dolly Heuveling van Beek. Ook waren Patty Golsteijn en Cindy Vranken, die ik al enige tijd volg op Social Media, aanwezig. Hoe tof om deze mensen in levende lijve te ontmoeten. Daarnaast heb ik nog diverse andere gelijkgestemden gesproken die ieder voor zich hun eigen weg zoeken om de wereld een stukje mooier te maken. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen verleden die ze hebben kunnen omarmen om nu hun verhaal te vertellen, zodat ze licht kunnen brengen en anderen kunnen en mogen helpen.

Ik ben opgevoed met het idee dat de keuzes altijd voor mij werden gemaakt en dat anderen mij vertelden hoe ik mijn leven moest leiden. Ik was niet van meditaties en mantra’s, maar tijdens deze dagen heb ik mogen ervaren wat voor rust dit kan brengen. Op de laatste dag kreeg ik tijdens een mantra, die live werd gezongen door een dame op het podium, een ingeving. Je kan zeggen dat ik een boodschap van mezelf kreeg over hoe ik verder moest. Dit was echt een openbaring!

Tijdens dit Event heb ik ook een pakketje DroomDoelenKaarten gekocht van Bureau Dolly. De eerste kaart die ik intuïtief trok was: “Je hebt geen nieuwe methode nodig. Je bent zelf het instrument”!

Nu kreeg ik het besef dat alles wat je meemaakt je vormt tot wie je bent. Zowel positief als negatief. Het punt is dat het negatieve je leven heel sterk kan bepalen, als je niet weet hoe je hiermee om moet of kunt gaan. Je kunt jezelf erin mee laten slepen of je kunt het gebruiken om anderen te helpen om weer positief in het leven te laten staan. Ik kies er nu na 36 jaar voor om mijn verleden te omarmen en mijn ervaringen om te zetten in actie om mijn verhaal te vertellen en in het licht te gaan staan. Alle informatie is er al, maar mag alleen nog kijken hoe ik dit kan omzetten in waardevolle zakelijke producten.

Ik ben ervan overtuigd dat opruimen mensen kan helpen om dichter tot zichzelf te komen. Tijdens het opruimen mag je keuzes maken, waardoor je jezelf bewust wordt van welke spullen en je hebt en waarom. Je verzamelt spullen om je leven aangenamer en makkelijker te maken, niet om je te laten leven door je spullen. Zo weet ik dat het bewust keuzes maken over je spullen je kan helpen om je droomdoelen te bereiken.

Mijn verhaal

Zo had ik samen met mijn partner al heel lang onbewust en later zeer bewust een kinderwens. Uiteindelijk gingen er 7 jaren voorbij met diverse ups en downs, waaronder burn-out, persoonlijke coaching, gynaecoloog bezoeken, kijkoperatie, diverse spermatesten, twijfel, verdriet, etc.  Uit de onderzoeken bleek dat het niet vanzelf zou gaan. Ik ging eraan kapot als andere dames om me heen wel zwanger raakten en vooral mijn directe vriendinnen en zusje. Het viel me steeds zwaarder. We dachten dat het echt niet meer voor ons weggelegd was. 

Uiteindelijk hebben we in 2013 de knoop doorgehakt. We zijn naar het Fertiliteitscentrum van het Elizabeth Ziekenhuis in Tilburg gegaan. Hier zijn we heel goed begeleid. Na diverse IUI pogingen besloten om door te gaan voor het ICSI-traject. De eerste ICSI-poging had helaas geen resultaat en moesten toen beslissen of ik doorging voor de tweede ronde. Na lang twijfelen heb ik op 14 november 2013 besloten dat ik dit traject nog 1 keer zou doen. 

In deze tijd hebben we letterlijk ruimte gemaakt om een kleintje in ons huis te kunnen ontvangen. Voor het eerst in al die jaren was de twijfel weg en was ik er heilig van overtuigd dat deze laatste poging zou leiden tot onze lang gekoesterde wens

Zowaar waren na weken van hormoonspuiten genoeg follikels gegroeid om een punctie uit te voeren. Wij waren blij, maar we waren er nog niet. Uiteindelijk waren er 3 embryo’s ontstaan en na 3 dagen werd er eentje teruggeplaatst. Van de twee die overbleven, was er maar 1 doorgegroeid en deze hebben ze voor ons bewaard.

Op 31 december 2013, twee dagen voor ik mocht testen voelde ik me echt niet lekker. Toen heb ik toch heel eigenwijs een test uitgevoerd. In eerste instantie gebeurde er niets op die test. Ik in tranen, maar toch vertelde me iets dat ik na een paar minuten nog eens moest kijken en ja hoor: een dun, positief streepje! Was ik nu echt zwanger? Voor de zekerheid contact met het ziekenhuis opgenomen en diverse testen ondergaan. Nu bleek dat ik overstimulatie door de toegediende hormonen had gekregen, wat ook kon leiden tot een positieve test. Er zat heel veel vocht in mijn onderbuik en ik moest rust houden. Ik moest zelfs in een rolstoel naar de bloedafname! Weer die twijfel of het wel was gelukt. Een hele grote kans, maar toch…

Na twee dagen mocht ik weer bloed af laten nemen en de waarden waren goed. Ik was toch echt zwanger! We konden het echt niet geloven. Dit heeft nog een hele tijd aangehouden, maar met de 20-weken echo was alles goed en zouden we een jongen krijgen. Nu kon ik hem een naam geven en het werd steeds echter. We hebben een hele mooie kamer voor hem gemaakt en op 2 september 2014 is Casper ter wereld gekomen! Hoe bijzonder. Voor ons echt een cadeau.

Ik heb dus écht geen nieuwe methode nodig, maar mijn eigen verhaal en ervaringen. Nu weet ik eindelijk waar Ready 4 Living echt voor staat! Maak letterlijk ruimte in je leven voor hetgeen waar je zo graag naar verlangt. Neem bewust afscheid van de spullen die niet bijdragen aan het behalen van jouw droom. Wat jouw verlangen of doel ook is, ik wil je graag inspireren en helpen bij het in vervulling brengen van jouw diepste wens. 

Liefs Esther

 

Related Posts

 

 

  

© 2010 - 2017 Ready 4 Living

 

Algemene voorwaarden

 

Esther Molewijk
Ferdinand Bolstraat 50
4907 MG Oosterhout
T: 06-13379926